Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο
ΥΛΙΚΑ:
- 4 φλιτζάνια άπαχο γάλα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κορν ? φλάουρ
- Ξύσμα απο λεμόνι
- Βανίλια, κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά
Προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε βράσει πριν και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 10 - 15 λεπτά
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα , το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε αργά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Τέλος , βάζουμε την ζάχαρη και την βανίλια και αφήνουμε να πάρει 1 ? 2 βράσεις
Βγάζουμε το ρυζόγαλο από την φωτιά και το μοιράζουμε σε 4 μπολ στα οποία ρίχνουμε μπόλικη κανέλλα