Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φλιτζάνια άπαχο γάλα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κορν ? φλάουρ
  • Ξύσμα απο λεμόνι
  • Βανίλια, κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά Προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε βράσει πριν και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 10 - 15 λεπτά Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα , το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε αργά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Τέλος , βάζουμε την ζάχαρη και την βανίλια και αφήνουμε να πάρει 1 ? 2 βράσεις Βγάζουμε το ρυζόγαλο από την φωτιά και το μοιράζουμε σε 4 μπολ στα οποία ρίχνουμε μπόλικη κανέλλα