Μανταρινόπιτα
Μανταρινόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • Ξύσμα απο 5 μανταρίνια (ή 2 πορτοκάλια)
  • 1 ποτήρι οποιοδήποτε σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό στυμένα μανταρίνια (ή πορτοκάλια)
  • 6 αυγά
  • 2 φακελάκια μπεικιν
  • 2 βανίλιες
  • 2 πακέτα φύλλα κρούστας
  • Για το σιρόπι
  • 2 μέρη ζάχαρη
  • 3 μέρη νερό
  • φλούδα από 2 μανταρίνια (ή ένα πορτοκάλι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα ταψί μέχρι να ομογενοποιηθούν εκτός από τα φύλλα κρούστας. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα σπάμε ακατάστατα τα φύλλα κρούστας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε το μείγμα στους 170 για περίπου 25' με 30'