Μουστοκούλουρα με σταφίδες
Μουστοκούλουρα με σταφίδες
ΥΛΙΚΑ:
- 630 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 1/2 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 110 γρ. ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 300 γρ. πετιμέζι
- 100 γρ. σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και τη σόδα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε η ζύμη να μη κολλάει στα δάχτυλά μας).
Πλάθουμε κουλουράκια τα οποία βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.