'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Κουλούρια Πασχαλινά
Κουλούρια Πασχαλινά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1280 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
  • 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 30 γραμ. αμμωνία
  • ½ φλυτζ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο αρκετή ώρα να ασπρίσει. Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα (4) ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε τους (9) κρόκους καλά με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βούτυρο. Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία διαλυμένη καλά στο γάλα και τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακιά αλλά δε θέλει άλλο αλεύρι. Την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν πλάσουμε τα κουλούρια.