Λουκουμάδες
Λουκουμάδες
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 4 κουταλιές λάδι
- 3 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το γαρνίρισμα
- μέλι, κανέλα, καρύδια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2' να γίνουν λείος χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Πατώντας τη ζύμη μέσα στη χούφτα μας, κόβουμε με βρεγμένο κουτάλι κομματάκια ζύμης και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Το κουτάλι θα το βρέχουμε κάθε φορά, πριν κόψουμε τη ζύμη. Με τρυπητή κουτάλα πατάμε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Μόλις τους βγάζουμε από το λάδι, τους περιχύνουμε με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.