'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Καλτσουνια
Καλτσουνια

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό αλευρι
  • 1 1/2 κούπα βουτυρο
  • 1 κούπα ζαχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές αμμωνία
  • 4 κροκκαδια
  • 2 κιλά μυζήθρα
  • 3 κούπες ζαχαρη
  • 1 κουταλια ασπραδι αυγου
  • 1 κροκκαδι
  • κανελλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μιξερ το αλευρι, τη ζαχαρη και το βουτυρο και τα χτυπαμε. Προσθετουμε τα κροκκαδια, την αμμωνια και το γαλα και συνεχιζουμε το χτυπημα. Ανοιγουμε σε φυλλο τη ζυμη που φτιαξαμε. Βαζουμε μεσα σ' ενα μπολ τη μυζηθρα, τη ζαχαρη και το ασπραδι, αφου πρωτα το χτυπησουμε και τα ανακατευουμε. Κοβουμε το φυλλο σε στρογγυλα κομματια με τη ροδα της πιτσας. Βαζουμε στο κεντρο καθε κυκλου, γεμιση. Με τα δαχτυλα, σηκωνουμε γυρω-γυρω τη ζυμη και το φυλλο σαν δισκακι. Πριν τα βαλουμε στο φουρνο, αλειφουμε την επιφανεια με λιγο κροκκαδι και πασπαλιζουμε με κανελα. Ψηνουμε στους 180 βαθμους Κελσιου, για 50' περιπου. Καλη επιτυχια