'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Τάρτα Λεμονιού
Τάρτα Λεμονιού

ΥΛΙΚΑ:
  • Για τη ζύμη:
  • 150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 3 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 3 μέτρια αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζετε τη ζύμη, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακούβα. Βάζετε ολόγυρα το βούτυρο, στο κέντρο το αυγό και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ζυμώνετε και αν χρειάζεται προσθέτετε και το νερό. Μην παραδουλέψετε τη ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγετε σε δίσκο, τέτοιου μεγέθους, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας 24 εκ. Βουτυρώνετε την ταρτιέρα και την καλύπτετε με την ζύμη. Λιώνετε το βούτυρο για τη γέμιση. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, δυνατά για 2 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο λίγο - λίγο, το χυμό των λεμονιών και το ξύσμα. Αδειάζετε το μείγμα στην ταρτιέρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και όταν κρυώσει λίγο ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Σερβίρετε την τάρτα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη ή σαντυγί ή σκέτη.