'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Γρανίτα λεμόνι
Γρανίτα λεμόνι

ΥΛΙΚΑ:
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • ξύσμα και χυμός 3 λεμονιών
  • ροδέλες λεμονιού για τη διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αφήνουμε να κρυώσει και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και κατόπιν στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζουμε τη γρανίτα από την κατάψυξη,την χτυπάμε στο μπλέντερ ή με τον αυγοδάρτη ή την ανακατεύουμε με πιρούνι και τη βάζουμε πάλι στην κατάψυξη να πήξει. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 1-2 φορές ακόμη, για να αφρατέψει η γρανίτα και να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Στη συνέχεια βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη, την αφήνουμε να παγώσει για 5-6 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Πριν σερβίρουμε τη γρανίτα, την αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και την ανακατεύουμε με πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη, για να γίνει σπυρωτή. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρουμε με ροδέλες λεμονιού.