Αλμυρό Κέϊκ
Αλμυρό Κέϊκ
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κούπα γιαούρτι
- κάτι λιγότερο από μιση κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζαμπόν
- 4 φέτες μπέικον
- 2 κούπες κίτρινο τυρί γκούντα
- 1/2 κούπα κίτρινο τυρί τσένταρ
- 2 κούπες αλεύρι
- 3 κ.γ. καλογεμισμένα μπέικιν
- 3 αυγά
- λίγο λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολύ εύκολη, μα πάνω απ' όλα εύγευστη συνταγή, έτοιμη για ψήσιμο μέσα σε 5 λεπτά. Συνοδεύει τέλεια κρύα μπύρα τώρα το καλοκαίρι!
Η δοσολογία που σας δίνω είναι για 300 γρ. γιαούρτι και όταν λέω κούπα εννοώ το κυπελλάκι του γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τα αυγά ώστε να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το πιπέρι και στο τέλος τα τυριά με τα αλλαντικά μας.
Το μείγμα μας θα είναι μια παχύρευστη μάζα.
Λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με μπόλικη φρυγανιά ή αλεύρι τη φόρμα μας, τοποθετούμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μια ώρα περίπου.