'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Πάστα φλώρα
Πάστα φλώρα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κροκάδια
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή λίγη βανίλια
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν
  • 500 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή δαμάσκηνο
  • λίγο αμύγδαλο φιλέ (προεραιτικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα κροκάδια, το κονιάκ και το άρωμα. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλέυρι ζυμώνοντας ελαφρά ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Σταματάμε το ζύμωμα και στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. προσπαθώντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε την τάρτα στους 175 C. για 30' - 35' να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.