Πουτίγκα σοκολάτας
Πουτίγκα σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ½ κούπα αποφλοιωμένα φουντούκια
- 2 κούπες γάλα πλήρες
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
- 6 κρόκοι μεγάλων αυγών
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- ½ κούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φασόλι βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Kελσίου στον αέρα.
Στρώνουμε σ? ένα ταψί λαδόκολλα, απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε στο μίξερ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανοίγουμε το φασόλι της βανίλιας, αδειάζουμε τα σπόρια, τα ρίχνουμε στο γάλα μαζί με το φασόλι και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ζεσταίνουμε το μείγμα του γάλακτος, χωρίς να το βράσουμε.
Κατόπιν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ χτυπάμε σ? ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φάουρ, έως ότου πάρουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
Τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν βράση.
Σ? ένα μικρό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Την ανακατεύουμε, ώσπου να γίνει λεία και μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος και αυγών σ? ένα μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε να είναι η πουτίγκα πιο αφράτη, τη βάζουμε στο μπλέντερ και τη χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Μοιράζουμε την πουτίγκα σοκολάτας σε μπολάκια σερβιρίσματος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.