'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Μπακλαβαδάκια
Μπακλαβαδάκια

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλυντζάνι ηλιελαιο
  • Για τη γεμιση
  • 2 κούπες αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ανθόνερο
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλυντζάνια νερό
  • 2 φλυντζάνια ζάχαρη
  • 2 κομάτια κανέλα
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • ανθόνερο
  • λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πέρνουμε 2-2 φύλλα, τα αλείφουμε με λάδι και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου 2 κουταλάκια γέμιση. Το τυλίγουμε σε ρολό απο την πλατιά μεριά του φύλλου. Όταν τα κάνουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με 1/4 φλυντζάνι λάδι και λίγο νερό. Τα ψήνουμε στο φούρνο και μόλις τα βγάλουμε ζεστά τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.