Μπακλαβαδάκια
Μπακλαβαδάκια
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 1/2 φλυντζάνι ηλιελαιο
- Για τη γεμιση
- 2 κούπες αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ανθόνερο
- Για το σιρόπι
- 2 φλυντζάνια νερό
- 2 φλυντζάνια ζάχαρη
- 2 κομάτια κανέλα
- 5-6 γαρύφαλλα
- ανθόνερο
- λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πέρνουμε 2-2 φύλλα, τα αλείφουμε με λάδι και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου 2 κουταλάκια γέμιση.
Το τυλίγουμε σε ρολό απο την πλατιά μεριά του φύλλου.
Όταν τα κάνουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με 1/4 φλυντζάνι λάδι και λίγο νερό.
Τα ψήνουμε στο φούρνο και μόλις τα βγάλουμε ζεστά τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.