Πορτοκάλι γλυκό
Πορτοκάλι γλυκό
ΥΛΙΚΑ:
- 3 κιλά μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 3 κουταλιές γλυκόζη
- χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια με τον τρίφτη. Τα πλένουμε και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με νερό που να τα σκεπάζει. Βράζουμε τα πορτοκάλια μισή ώρα από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα πορτοκάλια. Τα ξεπλένουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε σε τέταρτα και κατόπιν κάθε τέταρτο σε δύο κομμάτια. Με ένα ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίρι κόβουμε από την καρδιά το σκληρό μέρος. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5' και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια των πορτοκαλιών. Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε χαμηλότερη. Όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού. Όταν κρυώσει λίγο το γλυκό, το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.