Καρυδάκι γλυκό
Καρυδάκι γλυκό

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά καρυδάκια πράσινα
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ολόκληρα γαρίφαλα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 6 κούπες νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα καρυδάκια ένα-ένα, τα τρυπάμε σταυρωτά με μια βελόνα πλεξίματος και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό με το χυμό λεμονιού. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε νερό που βράζει. Τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές. Στραγγίζουμε τα καρυδάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τρυπώντας τα με ένα χοντρό ξυλάκι από τη μεριά του κοτσανιού τα πατάμε ένα ένα, για να φύγει το νερό που έχουν ρουφήξει. Καρφώνουμε στο καθένα ένα γαρύφαλλο. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα να βράσει σκεπασμένο για 15' περίπου, ρίχνουμε μέσα τα καρυδάκια και το ξινό και τα βράζουμε ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι μας. Αφήνουμε το γλυκό μέσα στην κατσαρόλα ωςτην επόμενη μέρα να κρυώσει καλά και αν αραιώσει, το βράζουμε λίγο ακόμα να δέσει και πάλι το γλυκό μας. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βάζα.