Κρέπες
Κρέπες
ΥΛΙΚΑ:
- 4 μεγάλα αβγά
- 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. αλάτι
- 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος
- 1/2 κιλό μπανάνες
- 200 γραμ. φουντούκια περασμένα στο μπλέντερ
- 1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα στο μπλέντερ
- 1 κουτάκι μερέντα
- λίγη καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
Σκεπάζετε το μπωλ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολυ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσων και γεμίστε ένα φλυτζανάκι του καφέ με το μείγμα. Το χύνετε στο κεντρο του τηγανιου και γυρνατε κυκλικα το τηγανι μεχρι να παει το μειγμα παντου. Η κρεπα δεν θα πρεπει να ειναι ουτε πολυ παχια, ουτε πολυ λεπτη.
Γυριστε προσεκτικα μολις ροδισει.
Σε μια μεγαλη πιατελα βαλτε ενα κομματι αλουμινοχαρτο αρκετα μεγαλο ωστε να καλυπτει την κρεπα. Φτιαχνετε οσες κρεπες θελετε, φροντιζοντας αναμεσα τους να υπαρχει παντα ενα φυλλο αλουμινοχαρτο.
Ζεσταίνετε την μερέντα ελαφρα στον φουρνο μικροκυμματων, και αλειφετε με αρκετο στρωμα την κρεπα. Κοβετε τις μπανανες σε λεπτες φετες και φροντιζετε ωστε πανω στις κρεπες να μην ειναι η μια πανω στην αλλη. Πασπαλιζετε με οσα φουντουκια και μπισκοτο θελετε (περισσοτερο μπισκοτο αλλιως θα γινει πολυ γλυκια η κρεπα) και προσθετετε λιγη καρυδα. Διπλωνετε στην μεση και μετα στο πλαι ωστε να εχετε ενα τριγωνο. Σερβιρετε αμεσως!