Γιαουρτόπιτα
Γιαουρτόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/4 φλυτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κοπανισμένα
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
  • 3 αυγά
  • 2 φλυτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 φλυτζ. γιαούρτι
  • ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια ρηχή φόρμα, την ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και αυτήν. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών ένα-ένα. Ρίχνουμε σε δύο δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε περίπου 35 λεπτά. Βγάζουμε το κέϊκ να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη.