Μπανάνες φλαμπέ
Μπανάνες φλαμπέ
ΥΛΙΚΑ:
- 4 μπανανες
- 4-5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη καστανη
- 1 φλιτζανι χυμο πορτοκαλι
- 2 κουταλιες φρεσκο βουτυρο
- 1 ποτηρακι κρασιου ρουμι ή Grand marnie
- ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουνε το βουτυρο και τηγανιζουμε τις μπανανες μεχρι να αρχισουν να παιρνουν χρωμα.
Πασπαλιζουμε με τη ζαχαρη και αφηνουμε να καραμελωσουν.
Προσθετουμε το ξυσμα και το χυμο και σιγοβραζουμε για 2-3 λεπτα για να δεσει το σιροπι.
Ριχνουμε και το ποτο, αφηνουνε να ζεσταθει το ποτο, αποσυρουμε απο τη φωτια και αναβουμε με σπιρτο. Η φλογα θα σβησει οταν εξατμιστει το
οινοπνευμα.