Κέϊκ λαδιού
Κέϊκ λαδιού

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή νερό
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη σόδα, το γαρύφαλο και την κανέλα. Βάζουμε τις σταφίδες σε νερό για λίγη ώρα, τις στραγγίζουμε και τις αλευρώνουμε μέσα σε μια σίτα τινάζοντας την να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Χτυπάμε 1' στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπόλ με τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. λαδωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε το κέϊκ στους 175 C 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το κέϊκ το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.