Σουηδικά Ψωμάκια Κανέλλας
Σουηδικά Ψωμάκια Κανέλλας
ΥΛΙΚΑ:
- Για τη ζύμη:
- 25γρ μαγιά
- 75γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250ml γάλα
- μισή κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
- περίπου 3μιση κούπες αλεύρι
- Για τη γέμιση:
- 50γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- μισή κούπα ζάχαρη
- 4κ.γ. κανέλλα
- 1 αυγό
- Zάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λυώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα. Ζεσταινουμε μέχρι τους 37 βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) και δυαλύουμε μέσα τη μαγιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανεκατεύοντας (αν θέλετε, με το μίξερ), η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.
Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνείωντας όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 20x50εκ).
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση έτσι ώστε να την καλύπτει όλη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
Χτυπάμε το αυγό και αλέιφουμε προσεκτικά τα ψωμάκια με αυτό με ένα μαλακό πινέλο.
Σκορπάμε από πάνω τη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά.