Cookies με σοκολάτα
Cookies με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 330 γρ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 180 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • μισό κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κοσκινίζουμε μαζί δύο φορές. Κατόπιν κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ στη δυνατή ταχύτητα 3', μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε 3'. Ρίχνουμε τη ψιλή ζάχαρη, χτυπάμε 2' ακόμη. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα αυγό και χτυπώντας 1'. Προσθέτουμε το δεύτερο αυγό, χτυπάμε 1' και ρίχνουμε τη βανίλια. Συγκεντρώνουμε με τη σπάτουλα το μείγμα στο κέντρο του μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας ελαφρώς να ενσωματωθεί. Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη, γιατί τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά. Τελειώνουμε προσθέτοντας στη ζύμη τα κομμάτια της κουβερτούρας και τα καρύδια. Αν κολλάει η ζύμη στα χέρια, την αφήνουμε στο ψυγείο 5'. Στο μεταξύ, στρώνουμε ένα ρηχό και πλατύ ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και, χωρίς να τα πλάσουμε, τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας 6 εκ. μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα απλώνουν. Τα ψήνουμε 10'-12' το πολύ, μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Το κέντρο τους είναι μαλακό αλλά σταθεροποιείται, όταν κρυώσουν. Ξεκολάμε τα μπισκότα από το ταψί και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Τα φυλάγουμε σε μεταλλικό κουτί.