Κέικ κλασσικό
Κέικ κλασσικό

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. Φαρίνα
  • 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 260 ml (1 ? φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ? ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.