Τρουφάκια
Τρουφάκια

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. βιτάμ μαλακό
  • 3 βανίλιες (άρωμα)
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λικέρ
  • χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ.σούπας κακάο σκόνη
  • 200 γρ. τρούφα σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοτρίβουμε τα μπισκότα με τα χούφτες μας, σαν να τα στίβουμε. Προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την τρούφα. Το χυμό πορτοκαλιού τον ρίχνουμε λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που να πλάθεται. (Εγώ έχω δίπλα μου μια ΑΜΙΤΑ και όσο χρειαστεί βάζω). Αφού γίνουν ένα ενιαίο μίγμα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Αν μάς έγινε υγρή η ζύμη και δεν πλάθεται, τρίβουμε λίγα μπισκότα ακόμη ή βάζουμε λίγη καρύδα. Aν είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε κάτι υγρό- λικέρ ή πορτοκαλάδα-. Αραδιάζουμε σε μια πιατέλα τις μπαλίτσες και σε μία άλλη πιατέλα έχουμε ρίξει την τρούφα. Τις βουτάμε μέσα κυλώντας τες, ώστε να καλυφθούν με τρούφα καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.