Φανουρόπιτα
Φανουρόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 3 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθιές
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτετε στο μείγμα τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρις ότου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό μεσαίο ταψί του φούρνου και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Σερβίρετε τη φανουρόπιτα, πασπαλίζοντας λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.