Κέϊκ σοκολάτας
Κέϊκ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 κούπας κακάο
  • 3/4 κούπας μαργαρίνη σοφτ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • λίγη βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κροκάδια
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά του κέϊκ στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε πρώτα ελαφρά με ένα κουτάλι και ύστερα χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στη δυνατή ταχύτητα για 4' να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Αδειάζουμε το μίγμα σε μεγάλη φόρμα για κέϊκ καλά βουτυρωμένη. Το μίγμα δεν πρέπει να καλύπτει περισσότερο από τα 3/4 της φόρμας. Ψήνουμε σε φούρνο 175 C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε χτυπώντας με ένα κουτάλι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέϊκ με το γλάσο σοκολάτας.