Bουτήματα με ξηρούς καρπούς
Bουτήματα με ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ:
  • 150 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης
  • 3/4 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1/3 αλεύρι
  • 3 αυγά (2 κρόκους, 3 ασπράδια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε επίσης καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ενώνουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι σιγά σιγά και τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια ή τα φιστίκια. Χρειαζόμαστε μια μακρόστενη φόρμα, τη λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Όταν δούμε ότι αρχίζει να χρυσίζει η ζύμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν με σκεπασμένη τη φόρμα αρκετές ώρες. Υστερα τεμαχίζουμε σε ψιλές φέτες, τις βάζουμε σε σειρά στο μεγάλο ταψί και ψήνουμε για λίγο στους 200 μέχρι να φρυγανιστούν.