ΠΟΥΤΙΓΚΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ
ΥΛΙΚΑ:
- 3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
- 2 κουταλιές μπράντι
- 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
- ½ φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φάκελος ζελέ λεμόνι
- 3 κρόκους αυγού
- ½ φλυτζάνι γάλα κρύο
- 3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
- 10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους
και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα
συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
Όταν πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ?
της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα.
Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.