ΕΚΜΕΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
ΕΚΜΕΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
ΥΛΙΚΑ:
- ½ κιλό καταϊφι
- 1 βιτάμ
- 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια
- 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο
- 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτί φυτική κρέμα
- Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
- Σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο
βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό
σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.