Μηλόκρεμα
Μηλόκρεμα
ΥΛΙΚΑ:
- Για τη βάση:
- 1 κιλό μήλα
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- κανέλλα
- 1 φακελάκι καραμέλλα
- Για την κρέμα:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα ημιάπαχο
- 3 κρόκους αυγού
- 4 κουταλιές κορν φλαουερ
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- βανίλια
- Για την επικάλυψη:
- 3 ασπράδια αυγού
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τα μήλα το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη και όση κανέλλα θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν καλά τα μήλα.
Απλώνουμε στη βάση του πυρέξ την έτοιμη καραμέλα.
Αδειάζουμε τα μήλα στο πυρέξ, αφού τα στραγγίζουμε από τα ζουμιά τους και τα στρώνουμε καλά στη βάση.
Ετοιμάζουμε την κρέμα (δείτε παρακάτω οδηγίες) και με αυτή καλύπτουμε τα μήλα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Κτυπούμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγγα και καλύπτουμε την κρέμα.
Σκορπούμε από πάνω τα αμύγδαλα.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο (στο γκριλ) και παρακολουθούμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.
Οδηγίες για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το γάλα, κρατώντας πίσω ένα ποτήρι γάλα και το βάζουμε να βράζει.
Κτυπούμε καλά σε μπωλ τους κρόκους με τη βανίλια και αραιώνουμε καλά με το ποτήρι γάλα που κρατήσαμε.
Διαλύουμε στο μείγμα των κρόκων το κορν φλάουερ.
Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων στο γάλα που βράζει.
Ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.