Κρουασάν καραμέλας
Κρουασάν καραμέλας
ΥΛΙΚΑ:
- 2 πακέτα ζύμη για κρουασάν
- 120 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ξηροί καρποί
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ νερό
- κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε τη ζύμη για κρουασάν και όπως είναι κυλινδρική (μιας συγκεκριμένης μάρκας) την κόβουμε κάθετα σε 8 μικρές ροδέλες.
Αλείφουμε λίγο βουτυράκι στο ταψάκι που θα τοποθετήσουμε τα κρουασανάκια και πασπαλίζουμε στο ταψάκι επίσης και λίγο καστανή ζάχαρη.
Τοποθετούμε στο ταψάκι τα πρώτα 8 κρουασανάκια.
Παράλληλα στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο με το λιγοστό νεράκι και όταν λιώσει ρίχνουμε και τη ζάχαρη με τους ξηρούς καρπούς.
Όταν λιώσει και η ζάχαρη (δεν θέλει πολύ ώρα,1-2 λεπτά) περιχύνουμε το μισό μείγμα από τη ζάχαρη,το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς στα 8 κρουασανάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Έπειτα τοποθετούμε και τα άλλα 8 κρουασανάκια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.