Εκλερ
Εκλερ
ΥΛΙΚΑ:
- 125 ml γάλα
- 125 ml νερό
- 115 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 500 ml γάλα
- 2 κρόκοι
- 75 γρ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας corn flour
- 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
- λίγο σιρόπι τριαντάφυλλο
- 5 κουταλιές σούπας σκόνη ρόφημα σοκολάτας
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μικρή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφού κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη και αμέσως τη μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ για να προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα ώστε η ζύμη να γίνει λεία και χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με απλή μύτη, σχηματίζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, καρδούλες.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τα eclairs φούσκωσαν, πήραν χρυσαφί χρώμα και ψήθηκαν.
Ζεσταίνουμε το γάλα και αφού ρίξουμε τους 2 κρόκους σε μια μικρή κατσαρόλα και τους χτυπήσουμε μαζί με τη ζάχαρη και το corn flour, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά, προσθέτουμε πρώτα το βούτυρο, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το σιρόπι τριαντάφυλλο.
Αφού κρυώσει η κρέμα, γεμίζουμε τα eclairs και τελειώνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Αναμιγνύουμε το ρόφημα σοκολάτας με λίγο γάλα. Θα ξεκινήσετε με μια κουταλιά της σούπας γάλα και θα προσθέσετε όσο χρειαστεί μέχρι να πετύχετε τη ρευστότητα που θέλετε. Αν το γλάσο γίνει πολύ ρευστό, απλά προσθέστε κι άλλη σοκολάτα.