Χαλβάς Φαρσάλων
Χαλβάς Φαρσάλων
ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
- 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
- 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 8 κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα
υγρά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.