Ακούμια
Ακούμια
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλο αλευρι
- 10γρ. μαγια ξερη
- 200γρ. ρυζι νυχακι
- 20γρ. μπεικιν παουντερ
- 10ml ουζο
- 50ml ελαιολαδο
- Ελαιολαδο για το τηγανισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζω το ρυζι μεχρι να λασπωσει. Μετα προσθετω τα υπολοιπα υλικα και ανακατευω καλα με μια κουταλα.
Σκεπαζω το μειγμα για 2 ωρες περιπου με μια βρεγμενη πετσετα, για να φουσκωσει.
Πλαθω το μειγμα σε μπαλακια και το τηγανιζω σε καυτο λαδι. Τα στραγγιζω σε απορροφητικο χαρτι κουζινας.
Πριν τα σερβιρω, τα περιχυνω με μελι και κανελα.