Τσίζκεικ με σοκολάτα
Τσίζκεικ με σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ:
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καλά τριμμένα μπισκότα αμαρέτι
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 142 ml κρέμα γάλακτος
- 3 μεσαία αυγά
- 50 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
- 2 κουτ. της σούπας σος βατόμουρο
- κοσκινισμένο γλάσο ζάχαρης ή κακάο για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τα μπισκότα αμαρέτι ανακατεύοντας. Πιέζετε το μείγμα στο πάτο μιας βουτυρωμένης ανοικτής βάσης για κεϊκ και το αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε τη σος βατόμουρου ανακατεύοντας και αδειάζετε το μίγμα στη βάση για κεϊκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το τσιζκεικ να κρυώσει μέσα στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρετε το τσιζκεϊκ πασπαλισμένο με γλάσο ζάχαρης ή κακάο.