Κεϊκ Καρότου
Κεϊκ Καρότου
ΥΛΙΚΑ:
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 340 γρ. καρότα τριμμένα
- 100 γρ. καρύδια (χοντροαλεσμένα)
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 240 ml αραβοσιτέλαιο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μίγμα για γλυκά ή κανέλα
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Χτυπάμε τα αυγά σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και
χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το
λάδι, τη βανίλια, το αλάτι, το μίγμα για γλυκά και λίγο λίγο το αλεύρι.
Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια
σπάτουλα.
Ψήνουμε σε φόρμα που ανοίγει (23 εκ.), σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για
περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε εσωτερικά.
Για το γλάσο χτυπάμε το τυρί μαζί με το βούτυρο να γίνουν σαν κρέμα και
προσθέτουμε πρώτα την άχνη (λίγη λίγη) και μετά τη βανίλια και το ξύσμα.
Αφού κρυώσει εντελώς το κέικ το καλύπτουμε με το γλάσο και βάζουμε αμέσως στο
ψυγείο.