'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Μπανάνες Καραμελέ
Μπανάνες Καραμελέ

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 μπανάνες
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 8 φέτες ψωμί
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. της σούπας νερό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώνετε τη ζάχαρη ομοιόμορφα σε κρύο τηγάνι και χωρίς να ανακατεύετε τη λιώνετε. Αρχικά 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια. Προσθέτετε βούτυρο και βράζετε το μείγμα ανακατεύοντας συγχρόνως για μισό λεπτό. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτια και το αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το νερό και τη κρέμα γάλακτος. Βράζετε τη καραμέλα σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου. Ξεφλουδίζετε και τεμαχίζετε τις μπανάνες κάθετα και οριζόντια από μια φορά. Περιχύνετε τα κομμάτια της μπανάνας με το χυμό λεμονιού και τα τοποθετείτε στη ζεστή καραμέλα. Μετακινείτε προσεκτικά τα κομμάτια ώστε η καραμέλα να απλωθεί παντού. Αλείφετε ελαφρά τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και από τις πλευρές. Τοποθετείτε τις φέτες σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τις φέτες στη μεσαία σκάλα του φούρνου 3 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Μπορεί να συνοδευθεί από μιλκ σεικ.