Ζελέ από πεπόνι
Ζελέ από πεπόνι
ΥΛΙΚΑ:
- 1 1/2 φλυτζάνι λιωμένο πεπόνι
- 1 φλυτζ. γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 1/2 φλυτζ. νερό καυτό
- 2 φακελάκια ζελέ λεμονιού
- λεπτές φέτες ή μπαλάκια πεπονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύετε το ζελέ σε καυτό νερό. Οταν σχεδόν κρυώσει πριν αρχίσει να πήζει το ανακατεύετε με το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, το λιωμένο πεπόνι και το χυμό λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα που χωράει 6 φλυτζάνια νερό. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να πήξει. Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα και βάζετε ολόγυρα τις φέτες ή τα μπαλάκια πεπονιού.