Ζελέ από πεπόνι
Ζελέ από πεπόνι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 1/2 φλυτζάνι λιωμένο πεπόνι
  • 1 φλυτζ. γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλυτζ. νερό καυτό
  • 2 φακελάκια ζελέ λεμονιού
  • λεπτές φέτες ή μπαλάκια πεπονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύετε το ζελέ σε καυτό νερό. Οταν σχεδόν κρυώσει πριν αρχίσει να πήζει το ανακατεύετε με το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, το λιωμένο πεπόνι και το χυμό λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα που χωράει 6 φλυτζάνια νερό. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να πήξει. Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα και βάζετε ολόγυρα τις φέτες ή τα μπαλάκια πεπονιού.