Τρίγωνα αμυγδάλου
Τρίγωνα αμυγδάλου
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό φύλλο
- 120 γρ. φυτικό βούτυρο ή φρέσκο
- 4 αβγά
- 600 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
- 160 γρ. σιμιγδάλι
- 350 γρ. ζάχαρη
- λίγο λικέρ
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φλούδα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και λίγο λικέρ. Αναμιγνύουμε καλά. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πάχους 10cm. Τις λαδώνουμε με το κουτάλι, τοποθετούμε στη μέση λίγο από το υλικό και τυλίγουμε το φύλλο σαν τριγωνάκι. Βάζουμε κάθε τριγωνάκι σε ελαφρά λαδωμένο ταψί ή που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά το φύλλο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το φλοιό λεμονιού και 3-4 καρφ. γαρίφαλο. Οταν δέσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο ταψί. Το αφήνουμε για 1 ώρα και μεταφέρουμε τα τρίγωνα σε πιατέλα.