'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Μηλόπιτα
Μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 6 κουταλιές γάλα
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 4 μέτρια μήλα
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και αδειάζουμε το μείγμα, που πρέπει να είναι αφράτο και απαλό, μέσα σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 32 εκ. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε όγδοα. Αδειάζουμε τα μήλα στην επιφάνεια της ζύμης σε σειρές. Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε και ανακατευουμε μέσα σε αυτό τη ζάχαρη και την κανέλα. Περιχύνουμε με το μείγμα τα μήλα. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 175 βαθμούς 50'-55'. Αν δούμε ότι τα μήλα αρπάζουν και το γλύκισμα δεν έχει ψηθεί, σκεπάζουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο. Όταν κρυώσει η μηλόπιτα, τη βγάζουμε σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.