Καρπουζόπιτα
Καρπουζόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φλυτζ. καρπούζι καθαρισμένο από φλούδα και κουκούτσια
  • 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζ. μέλι
  • 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλυτζ. σουσάμι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καβουρζίζετε για λίγο το αλεύρι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιείτε το καρπούζι και το βάζετε σε μπολ με το χυμό του. Το ανακατεύετε με την ζάχαρη το αλεύρι το μέλι και το αλάτι. Αλείφετε τη φόρμα με μπόλικο λάδι και πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό σουσάμι. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του καρπουζιού και το απλώνετε ομοιόμορφα. Πρέπει να έχει πάχος 2 εκ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνετε την καρπουζόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με κανέλλα.