'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Σαραγλί Πολίτικο
Σαραγλί Πολίτικο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλο φυλλα
  • 200γρ.καρυδια
  • 100γρ αμυγδαλα
  • 100γρ.φυστικη Αιγινης
  • 1 1/4 φ.τσαγιου φρ.βουτυρο
  • Για το σιροπι:
  • 2 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου νερο
  • 2-3 σταγονες ηλιελαιο
  • λιγες σταγονες λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλεθουμε η κοπανιζουμε τους ξηρους καρπους μας. Λυωνουμε το βουτυρο, απλωνουμε τα φυλλα και βουτυρωνουμε ενα ενα ,καθε φυλλο και γεμιση, μολις τελειωσουν τα φυλλα και οι καρποι μας, τυλιζουμε σε σφιχτο ρολλο απο την φαρδιά πλευρα του φυλλου. Κοβουμε σε ροζετες 3 cm και τις βαζουμε σε ταψακι, ριχνουμε πανω σε καθε σαραγλακι ενα κουταλακι της σουπας βουτυρο το οποιο εχουμε καψει ελαφρα. Ψηνουμε σε 160ο για 60 λεπτα μεχρι να ψηθουν ολα τα φυλλα μεχρι μεσα και τα αρωματα των καρπων να μας σπασουν την μυτη. Βραζουμε το σιροπι μας και ξαφριζουμε, μολις αρχιζει ο βρασμος για 8-10 λεπτα. Σιροπιαζουμε ζεστο σιροπι, χλιαρο σαραγλι.