Τσιζ κέϊκ με μήλα
Τσιζ κέϊκ με μήλα
ΥΛΙΚΑ:
- 1 + 2/3 κουτιά των 250γρ. μπισκότα digestives με 30% λιγότερα λιπαρά (κατά προτίμηση)
- 1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο
- 2 συσκευασίες των 200γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος light
- 3 κρόκοι + 3 ασπράδια
- 1 φακελάκι κρέμα βανίλια στιγμής
- 2 μεγάλα πράσινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
(τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε για να μη μαυρίσουν!) Τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια (όχι στο μίξερ, γιατί διαλύονται) και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με κούμπωμα και ανασηκώνουμε τα τοιχώματα του μίγματος σε αρκετό ύψος. Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα στιγμής, το τυρί κρέμα, τους 3 κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με το μίγμα απαλά και το στρώνουμε στη φόρμα με το μπισκότο. Στη συνέχεια, στρώνουμε τις λεπτές φέτες μήλου πάνω από την κρέμα κυκλικά έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε το γλυκό στους 175 C για 1 ώρα και 15?. Αφού κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.