Ελληνικό τσιζ κεϊκ
Ελληνικό τσιζ κεϊκ
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
- 100 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 50 γρ. (1/2 φλυτζ. τσαγιού) αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
- 4 αυγά
- 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Βουτυρώνουμε φόρμα δακτυλίδι 23-25 εκ. Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη το μέλι και τη μαστίχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2'. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο. Ψήνουμε το τσιζ κεϊκ στους 180 βαθμούς για 30'-35' να ροδίσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.