Κέικ Espressο
Κέικ Espressο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλιτζάνι κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 φλιτζάνια espresso
  • 3 φλιτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτάλια του γλυκού baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 stick βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 του κουταλιού του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε το κακάο και το καφέ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα Σε ένα άλλο μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το baking soda, Ανακατέψτε τα αυγά , το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα εκχυλίσματα Ρίχνετε σιγά-σιγά τα μείγματα με το αλεύρι και το καφέ μέσα στο μείγμα με το βούτυρο εναλλάξ ενώ ανακατεύετε. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι το πάτο ενός ταψιού 30x33 εκατοστά Ψήστε σε θερμοκρασία 160-170 για 45 λεπτά με μια ώρα, τρυπήστε το κέικ στο κέντρο του με μία οδοντογλυφίδα εάν βγεί καθαρή, βγάλτε το κείκ από το φούρνο.