'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Κρέπα γιαουρτιού & βερύκκοκκο
Κρέπα γιαουρτιού & βερύκκοκκο

ΥΛΙΚΑ:
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1/4 λίτρου γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • 5 αβγά
  • 750 γρ. γιαούρτι
  • 2 κρόκοι αβγών
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 200 γρ. Greme fraiche
  • 5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ.βούτυρο
  • βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κουτί βερύκοκκα κομπόστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το γάλα 50γρ. ζάχαρη, 1 γεμάτη πρέζα αλάτι και 4 αβγά και φτιάχνουμε κουρκούτι. Στραγγίζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης, τους κρόκους των αβγών και το ξύσμα λεμονιού. Αναμιγνύουμε τη Creme fraiche με τη ζάχαρη άχνη και ένα αβγό. Λειώνουμε 10 γρ. από το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα 6 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι αφήνοντας το να απλωθεί. Ψήνουμε κάθε πλευρά για 2'. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες 5 κρέπες. Μοιράζουμε το γιαούρτι πάνω στις κρέπες τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα. Περιχύνουμε τις κρέπες με τη Creme fraiche και τις ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 225 βαθμούς για 12'-15'. Στο μεταξύ στραγγίζουμε τα βερύκοκκα και χτυπάμε τη μισή ποσότητα σε πουρέ. Την υπόλοιπη ποσότητα την κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές γαρνιρισμένες με τα βερύκοκκα.