Σαμπλέ σοκολάτα
Σαμπλέ σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ:
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
- 330 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά
- 550 γρ. αλεύρι
- ζάχαρη κρυσταλλική για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της κρυσταλλικής ζάχαρης, έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρώς και κάνουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. Τα ρολάρουμε πάνω στην κρυσταλλική ζάχαρη και τα κόβουμε σε φέτες του 1 εκ. Τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15'. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.