Γλυκό αμύγδαλο
Γλυκό αμύγδαλο
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό (800 ml)
- 1 κουταλιά ροδόνερο
- 1 κ.γ. μαστίχα (αλεσμένη)
- χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, πρώτα το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό.
Αφήνουμε για 10 λεπτά, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι έχει πήξει. Βέβαια, θα είναι κάπως ρευστό αλλά όταν κρυώσει θα γίνει, περίπου, σαν γλυκό υποβρύχιο.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και (αφού κρυώσει) στο ψυγείο.