'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Αφράτα τσουρέκια
Αφράτα τσουρέκια

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 λίτρο ζεστό γάλα
  • 1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
  • το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
  • 500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα) Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.λπ. ή πλεξίδες Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν