Γρήγορη μπουγάτσα
Γρήγορη μπουγάτσα
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 φλυτζάνι μαργαρίνη λυωμένη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- άχνη και κανέλλα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με αντιστάσεις. Παίρνουμε ένα ταψί αντικολλητικό σε μέγεθος 2/3 του ταψιού του φούρνου, το βουτυρώνουμε και αραδιάζουμε τα φύλλα κρούστας το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα. Περιχύνουμε με το λυωμένο βούτυρο να πάει σε όλες τις πτυχές των φύλλων. Βάζουμε στο φούρνο το ταψί. Αραιώνουμε το ζαχαρούχο γάλα με νερό 2 φορές τον όγκο του γάλακτος. Όταν τα φύλλα στο φούρνο πάρουν ελαφρά ρόδινο χρώμα, βγάζουμε το ταψί το περιχύνουμε με διάλυμα γάλακτος και ξαναφουρνίζουμε. Ψήνουμε τη μπουγάτσα περίπου μισή ώρα ακόμη για να αποροφήσει τα υγρά. Σερβίρουμε τα κομμάτια της μπουγάτσας με άχνη και κανέλα.