'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Φρέσκo Παγωτό
Φρέσκo Παγωτό

ΥΛΙΚΑ:
  • Με γάλα:
  • 500 ml γάλα
  • 125 γρ. Φρέσκια κρέμα
  • 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • Με κρέμα:
  • 600 γρ. Φρέσκια κρέμα
  • 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε και το κονιάκ. Ζεσταίνετε την φρέσκια κρέμα ελαφρά και την ανακατεύετε με το μείγμα των αυγών. Τοποθετείτε το μίγμα σε κατσαρόλα και ζεσταίνετε ανακατεύοντας το συνέχεια. Αφού το μείγμα ζεσταθεί καλά, προτού κοχλάσει, το κατεβάζετε από την φωτιά. Αφήνετε το παγωτό να κρυώσει και τοποθετείτε σε μπωλ. Βάζετε το μπωλ στην κατάψυξη. Όταν το παγωτό μισοπήξει (πρέπει το κέντρο να βρίσκεται ακόμη σε υγρή μορφή), το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε ξανά καλά στο μίξερ. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να μοιράσετε το παγωτό στα δύο και να προσθέσετε τις γεύσεις που προτιμάτε, βανίλια, κακάο, φρέσκια μαρμελάδα φράουλα (χτυπημένη στο μπλέντερ), λικέρ μέντας κ.λ.π Αφού τελειώσετε με το χτύπημα του παγωτού, το ξανατοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά.