'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Τούρτα φράουλα
Τούρτα φράουλα

ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. τυρί ανθότυρο περασμένο από σίτα
  • 150 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 250 γρ. φράουλες, πουρέ
  • 3 κουτ. ζελατίνη
  • 3 κουτ. νερό
  • 3-4 σταγόνες γλυκαντικό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το γιαούρτι και τον πουρέ φράουλας. Διαλύουμε σε ένα μπολ τη ζελατίνη μέσα στο νερό και το βάζουμε πάνω από μια χύτρα με νερό που σιγοβράζει. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη ρίχνουμε στο μείγμα τυριού μαζί με το γλυκαντικό. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να πήξουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Το βάζουμε σε μια φόρμα με κινητή βάση 20 εκ. Την παγώνουμε μέχρι να πήξει. Την βγάζουμε από την φόρμα, την τοποθετούμε σε πιατέλα και τη διακοσμούμε με τις φράουλες.